Dünyada gezilmesi gereken en iyi müzelerden biri oldu

Avrupa’da yılın müzesi seçilen Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Avrupa ve İtalya’nın en çok okunan Corriere Della Serra gazetesi tarafından, dünyada bu yıl gezilmesi tavsiye edilen 7 müzesi arasında gösterildi. 08 Haziran 2021 Salı 15:25 Bayburt Postası – Müze Kurucusu Kenan Yavuz, Bayburt’un kadim kültürünü ve Türkiye’yi dünyanın en prestijli platformlarında temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.

Kendi kadim kültürümüze sımsıkı sarılmak suretiyle Avrupa Mize Forumu’nun kültür mirası kategorisinde yılın müzesi olmayı başardık. Başından beri temel ilkemiz, ‘Biz kalacağız, Bayburt kalacağız ve Anadolu kalacağız’ oldu” dedi.  “Kimseyi taklit etmeden, kendi kimliğimiz ile dünya ile yarıştık ve kazandık” Bayburt’u dünyanın en bilinen noktalarından bir yapacaklarının altını çizen Yavuz, “Kimseyi taklit etmeden, kendi kimliğimiz ile dünya ile yarıştık ve kazandık. Kazandığımız ödül, dönüştürücü değil taşıyıcı olduğumuz için bize verildi.

Anadolu’nun her köşesi ayrı bir zenginlik, yeter ki güzelliklerimizi görünür kılalım ve kendimizi dünyaya anlatabilelim. Bu konuda örnek olabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bize destek olan herkese sonsuz teşekkürler, başarı ancak ekip çalışması ile gelir. Ben değil biz diyen bir medeniyetin ruhu ile yoğrulmuş bir milletiz. İnşallah aldığımız ödüllerin bilinci ile çok daha fazla çalışacak ve hep birlikte Bayburt’u dünyanın en bilinen noktalarından biri yapacağız” diye konuştu. Açılış için gün sayan Loru Han hakkında da bilgi veren Yavuz, “Açılışını yapmak için hızla çalıştığımız Loru Han ile birlikte yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. Hedeflerimize ancak, Bayburt coğrafyasının tamamını birbirine bağlayarak ve sistematik bir yaklaşım ile ulaşabiliriz. Hep birlikte daha büyük hedefler için çalışmalıyız” şeklinde konuştu.