Hikayesini Dinleyin

Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi

Hikayesi

“Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi

Bayburt yöresi taşlarından inşa ettiğimiz kütüphanemiz, tematik bir kütüphane olarak planlanmıştır. Bayburt, Türk-İslam medeniyetinin Anadolu topraklarında filizlendiği yerlerin başında gelir.

Kütüphanemizde kadim Bayburt edebiyatının ve tasavvufunun şair ve yazarlarına ait kitaplar ile Türk kimliğinin klasikleri olan fikir, araştırma, roman ve çocuk masalları bulunur.

Kütüphanemiz aynı zamanda toplantı ve masal (hekat) odası olarak da kullanılmaktadır.

Çocuklarımızı mekanik dünyanın tüketim robotları haline dönüştüren post-modern dünyaya minik, hatta çok minik bir karşı duruş olsun istedik.

Masal dinlerdim çocukken. Akıllı telefon yoktu, televizyon da. Oynayacak oyuncağım da yoktu. En büyük zevkimiz, gaz lambası ışığında birbirimize masallar anlatmak ve büyüklerin sohbetlerini dinlemekti.

Şimdi her evde beton duvarlar içinde ayrı ayrı odalar var. Tüketim toplumu çocuklarınıza ayrı odalar yapın dedi! Yaptık. Lakin şimdi çocuklar özel odalarında ve dijital dünyalarında yapayalnız.

Ne masal anlatan var, ne de dinleyen. Ne sohbet eden büyükler kaldı, ne de uykulu gözlerde dedesinin dizinde sevgiyle yoğrulmuş çocuklar.

Küçükler ve büyükler, şimdi hepsi, akıllı telefonlarının ve televizyonlarının karşısında ömür tüketiyorlar.
Kitaplar mahzun, sohbetler kimsesiz, masallar sahipsiz.”

Cinsi

Moloz – Taş – Ahşap