Bayburt’un Kültür Hayatında Yeni Bir İstasyon

Bayburt’un kültür ve sanat hayatına, yeni bir istasyon daha katıldı. SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Beşpınar’da ki konağının kapılarını kültür etkinlikleri için açtı. Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi’nde, yaz boyunca süren çalışmalar sonucu yapımı tamamlanan anfi tiyatro, bu yaz film şenliğine ve çeşitli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 13 Temmuz 2015 Pazartesi günü başlayacak olan etkinlikler 24 Temmuz’a kadar devam edecek.

Açık hava film gösterileri, sıra gecesi, aşıklar gecesi, özel Azerbaycan gecesi ve çeşitli konserlere ev sahipliği yapacak olan etkinlik Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize ediliyor. Bu yıl ilki gerçekleşecek olan etkinlikler hakkında bilgi veren BEKDER Başkanı Mete Emir, Bayburt’un sınır köylerinden biri olan Baksı’da Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın olağanüstü çabasıyla hayat bulan dev kültür projesine, diğer bir sınır köy olan Beşpınar’ın eşlik edecek olmasının mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Emir, etkinlikler ile ilgili şunları kaydetti: “Derneğimizin Onur Kurulu Başkanı olan Sayın Kenan Yavuz’un yerel duyarlılığı evrensel bir çizgiye taşıma hedefinin bir sonucu olan, Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi Temmuz ayından başlayarak kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. BEKDER olarak icra edeceğimiz bu etkinlikler kapsamında anfi tiyatroda film gösterimleri yapılacak, Cemal Divani, Ensar Şahpazoğlu, İhsan Yavuzer, Kul Nuri ve Rahim Sağlam gibi çok önemli halk ozanlarının katılımıyla Aşıklar Şöleni icra edilecek, çocuklara yönelik gölge oyunu ve palyaço gösterileri sahnelenecek ve Ender Balkır konseri gerçekleştirilecektir. Azerbaycan Milletvekili Sayın Ganira Paşeyeva ve Azerbaycan’dan gelecek devlet sanatçıları, şairler ve halk oyunları ekiplerinin katılımıyla Azerbaycan Gecesi tertip edilecektir. Ayrıca Bayburt Belediyesinin icra ettiği Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında derneğimizin katkılarıyla Türk Dünyası gecesi yapılacaktır.”

Kaynak: http://www.bayburtpostasi.com.tr/etkinlik/bayburtun-kultur-hayatina-yeni-bir-istasyon-h11662.html