Yılın Müzesi ödülü sahiplerini buluyor: Kenan Yavuz Etnografya Müzesi de finalist

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin de finalisti olduğu dünyadaki en prestijli müzelerini belirleyen “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri” yarışmasının ödül gecesi bu yıl 6 Mayıs’ta YouTube üzerinden yapılacak.

Avrupa Konseyinin himayesinde müzeciliği geliştirmek, kurumsal ve profesyonel yapılarına katkı sunmak, tanıtmak ve teşvik etmek, özgün müzeleri görünür kılmak amacı ile 1977 yılında kurulan Avrupa Müze Formu/Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri, etnografya müzeciliğinde yeni bir yaklaşım getiren Kenan Yavuz Etnografya Müzesini, 2021 yılı Avrupa’nın finalist müzeleri arasında belirlenmişti.

İş insanı Kenan Yavuz, doğup büyüdüğü Beşpınar köyünde 4 bin 500 metrekare kapalı, 10 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere toplam 15 bin metrekare üzerinde 2013 yılında kültür evi kurdu.

Yaklaşık 6 yıl kültür evi olarak hizmet veren mekan, gelişimini büyük ölçüde tamamlayarak 2019 yılında “Resmi Özel Müze” statüsü kazandı. Müze, koronavirüs salgınına rağmen geçtiğiniz yaz döneminde 12 bin kişi tarafından ziyaret edildi.