Harman Şenliği

• Temmuz 25 – 26, 2020
  • Beşpınar Köyü / Demirözü / Bayburt

2020 yaz sezonunu “Tırpan Biçme”, “Kem Eğirme”, “Tandırda Ekmek Pişirme” şenlikleriyle açan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi şenliklerine “Harman Şenliği” ile devam ediyor. 25 Temmuz Cumartesi günü saat 14:00’da başlayacak olan şenlik “kenanyavuzetnografya” instagram sayfasından da canlı yayın yapılacak. Saygıdeğer Danışma Kurulu Üyelerimizin eşlik edeceği şenlik, bölgede asırlardır insan gücü ile kullanılan tarım aletleri kullanılarak ekinler tırpan ile elde biçilip, deste vurulup, bağ yapılacak. At arabası altında ayran çorbası içildikten sonra buğday bağları at arabasına yüklenip müzedeki harmana getirilerek ilk gün sonlandırılacak. 26 Temmuz Pazar günü şenlik tekrardan 14:00’da başlayacak.Harmanda gem sürülüp tığ yapılacak. Tığ harman makinasına vurularak buğday ile saman ayrıştırılıp buğdayların çuvallara, samanın ise çetene yüklenmesi ile şenlik sonlandırılacak. Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi sizi geçmişten alır geleceğe taşır.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi (@kenanyavuzetnografya)’in paylaştığı bir gönderi ()