Kem Eğirme Şenliği

• Haziran 28, 2020
  • Beşpınar Köyü / Demirözü / Bayburt

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, her hafta farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yeni sezona 21 Haziran’da düzenlenen “Tırpanla Ot Biçme Şenliği” ile başlayan müzede 28 Haziran’da “Kem Eğirme” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ziyaretçiler tarafından biçilen otlar birleştirilerek bölgedeki köylerde sıkça kullanılan ve “kem” adı verilen halata dönüştürüldü.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi (@kenanyavuzetnografya)’in paylaştığı bir gönderi ()